Är USA en god kraft för mänskligheten?

Är USA en god kraft för mänskligheten?

Publicerades 2023-08-02
Uppdaterades 2023-08-11

Svaret, är tveklöst Ja. USA har byggt en fri och välmående nation där alla har möjlighet att frodas och leva ut sina drömmar. USA har också delat den här gåvan till andra länder så att även vi här hemma ska kunna uppnå samma sak.

Med det sagt, så går det inte alltid så bra. Så är det. Resultatet av Vietnamkriget som jag den 31 juli 2023 skrev om på Det Goda Samhället blev fasansfullt. Men USA försökte. Avsikten var god men resultatet i Vietnam, blev en katastrof.

Trots alla misstag så älskar jag USA, inte bara för att de ständigt strävar efter att rätta till sina egna misstag utan också för att USA alltid varit en ojämförligt positiv kraft för det goda. Det här, är den grundläggande vision och fundamentala utblick som vi svenskar i diskursen alldeles för ofta väljer bort. Därför att när det sker då blir samtalet inte bara dumt, orättfärdigt och torftigt. Det blir också farligt. Och det här gäller i synnerhet i den tid vi lever i nu. Vad det handlar om idag, det är att stå upp för våra Värderingar och vår tro på det goda, som märk väl ligger helt i linje med USA:s fundamentala identitet. USA styrs inte som många svenskar tror, av den kristna tron. USA styrs utifrån de kristna Värderingarna. Och de är en god kraft för mänskligheten.


Onda krafter som till exempel Lars Bern på Swebbtv gör karriär på är ett fördärv som rimligen måste bottna i personligt upplevda tillkortakommanden. Med allehanda konspirationsteorier, idéer och fördomar förnedrar han USA. Det här gör åskådarna dummare än de i själva verket är. Fiendskapen som Lars Bern på Swebbtv demonstrerar mot USA leder till fördärv. Om du inte tror mig läs Swevbbtv:s kommentarsfält då Lars Bern predikat.


USA är numer tack vare det demokratiska partiet på god väg att tappa den för oss i västvärlden avgörande styrka som vår överlevnad är helt beroende av. Ryssland och Kina vinner terräng. Den muslimska världen som förföljer kristna har enligt Open Doors World Watch List 2023 attackerat 2121 kristna kyrkor, fängslat 4542 kristna och mördat 5621 kristna. Om Kina och Ryssland skulle få övertaget, vilket de till synes - tack vare det demokratiska partiet är på god väg att göra, det skulle i sådant fall sannerligen bli en fullständig mardröm för våra efterlevande. Någon Marshallhjälp eller motsvarande det kan vi naturligtvis då glömma.

Den demokratstyrda Bidenadministrationen hatar det traditionella USA, vilket det republikanska partiet däremot som regel representerar. Målet för Bidenadmini-strationen är att forma om det USA som vi i generationer har vant oss vid till den europeiska mardrömmen.

Sett i backspegeln så har det demokratiska partiet när det kommer till militärt krig alltid varit de som har klantat till saker och ting. Emedan det republikanska partiet alltid agerat betydligt mer övertänkt. Stor skillnad här. Samma sak i frågan om ekonomi. Samma sak i frågan om rasism. Det var demokraterna som förslavade de svarta människorna i Amerika. Och det var republikanerna som ledde ”The Civil War” mot frihet.

Och dra inte upp republikanen Bushs Irakkrig därför det var en välsignelse. vilket vårt public service undanhöll. Bushs Irakkrig blev också en framgång, vilket vårt public service också undanhöll. Those are the facts. Det var demokraten Barack Obama som skapade IS och en flyktingkris som nära på har fördärvat mitt Sverige. Inte någon republikan.

Om demokraterna vinner presidentvalet nu i november 2024, då är det över. Då är det slut med USA. For Ever. Det finns då ingen återvändo. Så är det. Detta kära vänner, det är vad vår statligt styrda ideologiskt missionerande public serviceverksamhet leder till, men det begriper inte de lågt informerade svenskarna, än mindre dess följder.

Det finns en liten liten möjlighet för oss här i Sverige, att klara oss något så när ur det här, det är att snarast - som första europeiska land - skrota vår public serviceverksamhet och starta ett nytt som fungerar som det är tänkt. Sverige kommer aldrig någonsin mer kunna kravla sig ur denna makalösa röra som vår valda politikerkår tack vare vårt public service försatt oss i. Det är allvar nu.


May God Bless America


Mina artiklar på Det Goda Samhallet.com
2024-01-24  Föräldraskap

2023-12-11  Därför bör Tesla lämna Sverige

2023-10-27  Problemet med araberna och muslimerna
2023-09-28  Sambandet mellan brott och straff

2023-07-31  Vietnamkriget
2023-07-06  Är de amerikanska demokraterna fredens parti?

2022-09-29  Behovet av ledarskap
2017-12-14  Platt skatt
2016-11-27  Lägg ner och ersätt Public Service
2015-12-17  IS är Obamas fel

Thomas Ek är medlem i www.medborgarperspektiv.se