Varför är USA Störst, Bäst & Vackrast?

American Eagle


Publicerades 2021-10-29

Uppdaterades 2023-02-25


Har du någon gång funderat över varför USA alltid är störst, bäst och vackrast? Varför hinner vi svenskar aldrig ikapp amerikanerna? Trots att vi fullt ut oavbrutet drar nytta av amerikanernas makalösa framgångar?

Det beror på att Sveriges alla mediekommentatorer som under ledning av vårt public service är genomsyrade av ideologi. Verksamheten formar oss svenskar till fega små avundsjuka expediter.

Den amerikanska konstitutionen gav väg till amerikanerna att kunna skapa den mäktigaste demokratin som någonsin funnits på denna planet.


Så här ligger det till;
Den som är beredd att skaffa sig en utbildning, arbeta hårt, hålla sig nykter och vara ärlig då har USA alltid varit det förlovade landet, inte Sverige. Genom att tillhandahålla ett väl utvecklat system med fri företagsamhet erbjuder USA flest antal människor den bästa möjligheten att på den här planeten förverkliga sina drömmar. Av den anledningen strömmar det fortfarande in miljontals illegala immigranter till USA. De flesta är lag brytare, fattiga och outbildade. Och i strid mot vårt public service trotsigt utmålade bild att den amerikanska drömmen är falsk, så tror alla dessa fattiga immigranter att i USA så finns det en chans att förbättra sin livskvalitet.

USA är per definition en liten statsapparat. Till skillnad mot Europa som styrs av en stor statsapparat så handlar det traditionella USA om mindre stat och mer personligt ansvar som frambringar självtillit, självständighet och oberoende. USA är en s.k. ”self-reliant nation”. Det betyder att i USA så ges individen själv möjlighet till att ta ansvar över sitt eget liv, vilket synliggörs i både frihetsdeklarationen och självständighetsförklaringen. Det är den här samhällsmodellen som gjort USA till världens mest blomstrande, dynamiska, vibrerande och välbärgade nation.


Individens naturliga instinkter att vilja förbättra sina egna givna livsvillkor ställs härmed på sin spets vilket leder till att individens självkänsla, självmedvetande, ambition och framåtanda stärks. Konkurrensen skapar disciplin och uthållighet. Den här samhälls- modellen alstrar starka, självständiga och redbara medborgare som tar ansvar över sin egen livssituation. Det här gör att både individen och samhället utvecklas både mer och snabbare än det gör i Europa. Individens andliga behov som toppats med kristen tro plockar i sig därtill fram en svårslagen styrka hos amerikanen. Det här irriterar och förnekas av alla missbelåtna, veka och avundsjuka svenskar. Som tack vare vårt public service partiska verksamhet inte vet, kan eller förstår någonting om det här.

Orsaken till att allting i det traditionella USA de facto är störst bäst och vackrast har alltså sin grund i att den traditionelle amerikanske individen genom sin personliga progression är långt, långt mer själsstarkare än svenskens. Under mina verksamma år i USA observerade jag flera helt klart företagsamma svenskar som när de kom till USA för att etablera sig inte sällan i vårt klassiskt sävliga manértempo förgäves försökte stånga sig fram. Han klarade som regel inte uppgiften. Han gav upp. Därför han hade inget val. Den traditionelle svensken är inte rustad för amerikansk stenhård konkurrens, tyvärr, så är det. - That's The Truth.


USA:s kapitalistiska system har alltid givit fler möjligheter till fler människor än någon annan nation. Det är också skälet till att så många världen över alltid önskar flytta till USA.


USA har ledsagat mänskligheten till att besegra fascismens och kommunismens slaveri i vår värld. Amerikansk politik och militär har frigjort flera miljarder människor världen över.


Vi européer ska känna vördnad, inför hjältarna som den 6 juni 1944 stormade stränderna i Normandie så att demokratin kunde återinföras i Europa. Och vi svenskar, vi ska vara väldigt tacksamma över att vi inte har tyska som modersmål. 


Amerika är det största experimentet vår planet någonsin skådat och den största kraften för gott i mänsklighetens historia.

-


Med avgörande stor hjälp från vår ohederliga mediekår - MainStream Media & vårt public service har Joe Biden nu tillträtt som USA:s president. Ryssland, Kina, Iran & vårt public service jublar.

President Joe Biden har för avsikt att riva den amerikanska konstitutionen och bygga om det Amerika som vi i generationer vant oss vid. USA ska nu äntligen omvandlas till den europeiska mardrömmen.

 

Hur ser då framtiden ut för oss här i Sverige? Jo, jag tycker det ser mörkt ut, riktigt mörkt. Någon förändring av väsentlighet i Sverige tror jag inte vi kan räkna med, tyvärr. I vart fall inte så länge vårt public service tillåts härja som de gör.

 

Hälften av Sveriges befolkning är så neddrogade av vår public serviceverksamhet att de överhuvudtaget inte förstår någonting om det som jag redogjort om här. En väsentlig betydande stor del av svenskarna är dessutom ekonomiskt beroende av vårt PK-samhälle som märk väl, vårt public service gött fram. Den andra hälften har inte kuk nog att inrätta erforderlig ändring. Tyvärr.


När Sverige har kraschat då tror jag att Sverige gör bäst i att förutom att skrota vårt public service kopiera den amerikanska konstitutionen ”The Federalist Papers”. Alternativt att en ny, klok, pålitlig och karismatisk ledare kliver fram slår näven i bordet och vinner riksdags-valet, - genom ett personvalsparti. Det skulle kunna ske redan nu. Rådande regelverk tillåter faktiskt det.Personligt ansvar


God lönsamhet och hög kvalitet påfordrar personligt ansvar, engagemang och mål-medvetenhet - faktorer som PK- och vänstersinnade system rakt igenom saknar. Det finns ingen konflikt i god lönsamhet och ett tryggt och högt utvecklat skolsystem eller sjukvårdssystem, eller liknande. Tvärtom så fordrar välutvecklade, effektiva, trygga skol- och sjukvårdssystem god lönsamhet.

Den bästa arbetskraften finns alltid i den privata sektorn. Den privata sektorn kan alltid göra arbetet bättre och billigare. Den privata sektorn har alltid gjort bättre ifrån sig än den statliga, alltid gjort samma arbete till en lägre kostnad. Arbetet i den privata sektorn har också alltid utförts mer effektivt. Skälet till att till exempel sjukvården här hemma i Sverige under privat regi i ett antal medialt uppmärksammade ärenden misslyckats så kapitalt, beror på att beställaren oftast lämnat en bristfällig kravspecifikation som i förekommande fall märk väl, utformats av den offentliga sektorns stab.Kapitalism


Kapitalism är välgörande och det ger oss välstånd. Kapitalism är det mest effektiva systemet för att möjliggöra samarbete mellan människor, oavsett hudfärg eller annat inbördes missnöje. Kapitalism är ett rättvist, naturligt och bra system, för alla. Kapitalism är det enda etiskt sanna ekonomiska system som finns på vår planet. 

 

Kapitalism går ut på att tävla, vilket bygger på meriter. Kapitalism är alltså; Merit, att tävla, producera och konsumera. Kapitalism är därför bra, för alla. Att tävla är utmanande, välgörande och naturligt.


Självrespekt


Självrespekt är mycket viktigt. Trots detta så lär de flesta föräldrarna inte ut självrespekt. Det lärs heller inte ut i våra skolor. Det borde de göra därför självrespekt gör människan stark, och det är helt avgörande för ett bra liv. Om du ska lyckas i livet, då är graden av självrespekt betydelsefull.


Men hur skaffar man sig självrespekt? Hur gör man?


Du måste utveckla en filosofi, en kod. Koden kan vara precis som du vill att den ska vara. Som står i samklang med din egen filosofi. Det måste vara en positiv kod.

Om du säjer till någon att du ska ringa tillbaka, då måste du ringa tillbaka. Du måste då lägga andra aktuella, kanske just då till synes mer meningsfullare saker, åt sidan, och ringa tillbaka.

Du tänker; - imorgon ska jag gå till kyrkan. Ja, då måste du gå till kyrkan. Det är genom att disciplinera dig själv att följa din kod, som du då åtnjuter självrespekt. Och det där bidrar i mycket hög grad ja, till avgörande hög grad, till att du mår bra. Den här processen gör dig stark. Den gör dig mycket starkare än de som lider brist på självrespekt.


Alkoholism är en djävulsk sjukdom som kan plocka fram ofattbart hemska sidor hos människan. Onda sidor som förmodligen finns i oss alla. Genom att lära ut och leda in alkoholisten på en väg som bygger upp, boostrar och stöttar alkoholistens självrespekt, det kan rädda den alkoholiserade. Vilket därigenom även kan komma till glädje för alkoholistens anhöriga.


Självrespekt gjuter väg för framgång, som kräver styrka. Det finns ingen väg runt detta.Nyckeln till framgång


Pengar är makt. Om du är fattig, då är du maktlös. Pengar skyddar dig. Skälet till att vår regering & kommunisterna inte vill att vi medborgare ska ha mycket pengar det är för att vi är mycket lättare att kontrollera när vi inte har pengar.


Okej, så vad ska man då göra för att lyckas? - och få lite deg?


- You Really Wanna Know?


Alla människor har en egen talang som de kan utveckla. Frånsett att ha lite tur så handlar det om att hitta sin egen talang, och att utveckla den. - Matematik, matlagning, musik, mekanik och så vidare. Det här gäller för alla människor oavsett om du är vit, svart eller blå. Samma sak för handikappade människor, - döva, blinda, downs syndrom, etcetera.

Gemensamt för Barack Obama, Colin Powell, Oprah Winfrey, Oscar Peterson, Ingvar Kamprad med flera, är att de hittade sin grej, sin talang, som de genom målmedvetenhet och hårt arbete såg till att utveckla.

Oprah Winfrey är den mest framgångsrika svarta kvinnan i hela världen, och en av de absolut mest inflytelserika personerna i hela världen. Hon växte upp under fruktansvärda förhållanden i en dysfunktionell familj. Fattiga förhållanden. Hon var bara 9 år gammal när hon för första gången utsattes för våldtäkt. Hon besvärades av kraftig övervikt. Ingen hjälpte henne.

Oprah Winfrey hittade sin grej - sin talang, som var kommunikation. Hon har talang för att kommunicera, med alla människor. Oavsett hudfärg, religion och social status.

Genom självdisciplin, målmedvetenhet och hårt arbete så såg hon till att utveckla den. Framstegen accelererade. Hon blev populär. Många amerikaner - vita, svarta, blåa & gröna ville se henne. Hon fick egna "TV-Talk-Shows".


Summan av hennes egen ansträngning som hon själv steg för steg la ner var det som helt och hållet resulterade i hennes makalösa framgång.


Genom att hon använde sig av USA:s kapitalistiska system som är ett rättvist system, så blev Oprah oerhört förmögen. Idag är hon den mest förmögna afro-amerikanska kvinnan i hela världen. Genom sitt arbete hjälper hon också fattiga människor.


Barack Obama som också växte upp under fattiga förhållanden utbildade sig till jurist på Harvard. På Columbia University tog han en kandidatexamen i statsvetenskap. För studierna på de här tjusiga skolorna behövde Obama inte betala någonting alls. Så funkar det nämligen i det ”orättvisa” och "rasistiska" USA.


Med hänvisning till de fullständigt makalösa livsresor som Barack Obama, Oprah Winfrey med flera har genomgått i det ”rasistiska” USA undrar jag som svensk; - när kommer vi i Sverige få en statsminister som är svart? Eller en muslim? Fick du myror i huvudet nu?

Det här visar, menar jag, att det traditionella amerikanska samhällets konstruktion är fullständigt totalt överlägsen all annan samhällsmodell som prövats på vår planet.


Kapitalism är ett rättvist system. Detta faktum styrks också av vad jag förstår av bibeln. Föreställningen att det finns en moralisk jämlikhet mellan socialism och kapitalism är inget annat än bedrägeri.


Var smart - du har absolut inget att förlora
Om ditt liv leds av en kristlig tro eller en kristlig filosofisk tradition då kommer du göra mer nytta än skada på den här planeten. Du kommer då att älska din granne och du kommer att hjälpa andra människor. Du kommer inte göra saker som skadar andra människor eller dig själv. Det här är en kod som leder dig till framgång. Om det i framtiden skulle visa sig att det inte finns någon Gud, ja då spelar det ju ingen roll för dig. Du är ju borta. Men medan du fortfarande lever här och nu är det verkliga knepet att leva ett framgångsrikt och positivt liv. Gratis och helt skattefritt är det ju också, än så länge.

”Secular Progressive”
De som är ”Secular Progressive” (SP) [en politisk icke troende framåtskridande rörelse] saknar som regel förmågan att se det här sakförhållandet. Än mindre förvalta insikten vilket hos SP:s inte sällan skapar avundsjuka, frustration och hat. Detta är också förklari-ngen till varför SVT som tillhör gruppen SP ständigt hackar på kristna och så fort tillfälle ges leverera bilden av att vara kristen eller leva som kristen mer eller mindre är korkat. I Sverige är 85% av medborgarna icke troende vilket är den högsta siffran i hela världen. Motsatta förhållandet finner du i USA och det torde rimligen vara den starkast bidragande orsaken till varför den traditionelle jämrande svenske USA kritikern jämfört med den traditionelle amerikanen som sålunda är troende är så bräcklig och desorienterad.
4 saker att tänka på när du själv blir en förälder


1. Kärlek och stöd.

En förälders plikt är att älska och stödja sitt barn.
Ge ditt barn vad det behöver för att växa upp.


2. Skydd

Du måste skydda ditt barn.
Vår värld är komplicerad. Det blir hela tiden svårare att lyckas.


3. Partnerskap.

Du måste i tidig ålder upprätta ett partnerskap med ditt barn. En pipeline, där ditt barn är din partner. Där du med ditt barn diskuterar och analyserar saker och ting. Du förklarar för ditt barn varför du tror som du tror. Varför du gör vissa saker. Med detta så framkallar du i barnets tidiga vuxna ålder fortsatta samtal kring ansvar, respektlöshet och dumhet hos andra människor. Om du gör det, då hjälper du ditt barn. Grunden i detta är partnerskap.


4. Det är förälderns skyldighet, att utifrån sin övertygelse helt och hållet både styra och bestämma över vilka värderingar sitt barn skall växa upp med, och påverkas av. Om barnet som vuxit upp med en kristen värdegrund därefter i vuxen ålder väljer att vara icke troende eller väljer att ha en annan filosofi så är det då är inget fel i det, det står ju varje vuxen fritt att tro och göra vad den vill. Men genom att barnet växt upp med den kristna värdegrunden, har barnet en tämligen svårslagen plattform då barnet i vuxen ålder vill se över sin levnadsvisa uppfattning och föra in sina egna moraliska värderingar. Hela det här filosofiska paketet är en svårslagen grogrund för optimism, framtidstro och glädje. Jag tror som du nu förstår att den som saknar den här åskådningen i förlängningen härigenom sitter på en tung och effektiv delkomponent i receptet till att bli olycklig.


Ett litet tips
Se till att ditt barn börjar arbeta som servitör på en restaurang. Kräv det. Där lär sig ditt barn det sociala kodspråket som kommer att vara till hjälp för ditt barn i resten av sitt liv.


Glädje sporrar ambition och utvecklar förmågan. Ett positivt synsätt skänker glädje. Trots att vi tror att vi uppför oss så som vi känner oss så är det som regel tvärtom. Att uppföra sig som om man vore glad vaken och uppsluppen leder faktiskt till att man blir det. Älska dig själv, sov mycket och ge mycket kärlek, - le åt någon du möter på trottoaren. Följer du de här råden är sannolikheten till att du riskerar bli en ful, arg, bitter och avundsjuk kommunist närmast obefintlig.

Stay strong & have fun

Mina artiklar på Det Goda Samhallet.com
2024-01-24  Föräldraskap

2023-12-11  Därför bör Tesla lämna Sverige

2023-10-27  Problemet med araberna och muslimerna
2023-09-28  Sambandet mellan brott och straff

2023-07-31  Vietnamkriget
2023-07-06  Är de amerikanska demokraterna fredens parti?

2022-09-29  Behovet av ledarskap
2017-12-14  Platt skatt
2016-11-27  Lägg ner och ersätt Public Service
2015-12-17  IS är Obamas fel

Thomas Ek är medlem i www.medborgarperspektiv.se